Вијести Вјере

Митрополит Хризостом најавио градњу цркава у Братунцу и Коњевић Пољу

ТРАЖИ СЕ ЛОКАЦИЈА ЗА ЦРКВУ СРУШЕНУ ПО ПРЕСУДИ СУДА У СТРАЗБУРУ
  • „Није испоштован договор да се црква у Коњевић Пољу уклони како пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се њиме изградила нова у спомен свим жртвама средњег Подриња управо у Братунцу

МИТРОПОЛИТ дабробосански Хризостом најавио је изградњу двије цркве – у Братунцу у спомен свим жртвама српског народа Подриња и Коњевић Пољу, након што буде пронађена адекватна локација, а након рушења цркве у том мјесту.

Грађење нових цркава, Хризостом је назвао новим почетком и додао да ће оне истовремено служити потребама вјерника ових подручја.

У видео изјави објављеној на Фејсбуку, митрополит је појаснио детаље у вези са рушењем цркве у Коњевић Пољу.

Навео је да се приликом измјештања цркве одступило од првобитног договора и да је радове обавила фирма из Брчког уместо претходно најављене из Фоче.

– Ми смо у два, три наврата рекли да је у питању међународни суд који је пресудио тако да се црква уклони – с тим да се уклони на начин да то пристоји цркви, да се сав материјал сачува, како би се њиме изградила нова у спомен свих жртава средњег Подриња управо у Братунцу – навео је митрополит.

Од тог договора се одступило, што је резултирало „онаквим начином рушења цркве који није ни по договору, а ни по ономе како смо били у посљедњем моменту обијавештени”.

Како је казао, фирма из Фоче била је задужена да цркву пренесе у Братунац, међутим, десило се да је друга фирма из Брчког била извођач радова.

– Јесте да је ово тежак и врло емотиван моменат за сваког Србина, али ми смо један велики народ који мора да размишља рационално и разумно, а не само емоцијама – навео је митрополит.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар