Вијести Свијет

Москва подсјетила Њемачку како је пролазила кад је покушавала да са Русијом разговара са позиција силе

ВОЈНИ ВРХ РФ:КРАМП-КАРЕНБАУЕР ЈЕ ПО ПОЗНАВАЊУ ИСТОРИЈЕ НА НИВОУ ОСНОВАЦА

Игор Конашенков и Анегрет Крамп-Каренбауер

  • Њемачка министарка одбране у Бундестагу рекла да Берлин треба да одржава висок ниво војних издатака због `пријетњи са стране Русије`, које су „постале израженије због модернизације наоружања коју изводи Москва“

ЗВАНИЧНИ говорник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков у петак, 27. новембра, упоредио је ријечи њемачке министарке одбране Анегрет Крамп-Каренбауер о дијалогу са Русијом са позиције силе“ са изјавама ученика основних школа.

Морамо да признамо да ово није први пут да изјаве одређених политичара Њемачке о дијалогу са Русијом заиста подсјећају на покушаје основаца да незнање о теми надокнаде јачином тона при изговарању апсурда“, рекао је он.

„Логика размишљања у ЕУ остаје„ антисовјетска “

Конашенков је нагласио да Москва није журила са одговором, надајући се да ће трезвенији њемачки политичари исправити министрку одбране, имајући у виду до чега су слични покушаји доводили у прошлости.

Али, то је изостало.

Генерал Конашенков је подсјетио да је Крамп-Каренбауер тек однедавно министар  одбране, а да већ показује – као и њен претходникнеспособност да понуди било шта значајно што би заиста ојачало безбједност у Европи. И наставио:

„Присиљени смо да подсјетимо госпођу Крамп-Каренбауер да је управо `добра позиција` њемачке спољне политике, коју је она недавно предложила у Бундестагу за вођење дијалога са позиције силе, у 20. веку већ довела до трагичних посљедица по цео свет, као и по Њемачку и њемачки народ“.

Крамп-Каренбауер је у Бундестагу рекла и да би Њемачка треба да одржава висок ниво војних издатака због `пријетњи са стране Русије`, које су, како је рекла, постале израженије због модернизације наоружања коју изводи Москва.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар