Вијести Скупштина РС

Народна скупштина гласала за 47 милиона евра задужења за аутопут Бањалука-Добој

У РОКУ ОД МЈЕСЕЦ ДАНА СВЕ О УЧЕШЋУ „АУТОПУТЕВА РЕПУБЛИЕК СРПСКЕ“ У ЊЕГОВОМ ФИНАНСИРАЊУ

НAРОДНА скупштина Републике Српске усвојила је данас по хитном поступку одлуку о прихватању задужења Српске према Европској инвестиционој банци за додатно финансирање по пројекту изградње аутопута Бањалука-Добој у износу од 47 милиона евра, ради обезбјеђења додатних средстава потребних за завршетак изградње тог аутопута.

Усвојен је закључак, који су предложили посланици скупштинске већине, према којем се задужује Влада Српске да у року не дужем од 30 дана обавијести Народну скупштину о висини износа властитих средстава које су „Ауто-путеви Републике Српске“ уложили у пројекат изградње аутопута Бањалука-Добој са приказивањем утрошка уложених средстава.

Посланици су усвојили Закон о престанку важења Закона о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије по хитном поступку, јер је усвојен Закон о измјенама и допунама Закона о концесијама.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић је након гласања окончао други дио 23. редовне сједнице и заказао наставак засједања за уторак, 20. фебруар, са почетком у 10.00 часова.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар