Вијести

Нешић осумњичен да је „Приједорпутевима“ омогућио безмало 17 милиона КМ

ПРИПИСУЈЕ МУ СЕ КРИВИЧНО ДЈЕЛО „ЗЛОУПОТРЕБА ПОЛОЖАЈА ОДГОВОРНОГ ЛИЦА“

УПРАВА криминалистичке полиције МУП Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против Ненада Нешића, бившег вршиоца дужности директора Јавног предузећа „Путеви РС“, осумњиченог за кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица.

Он је осумњичен да је привредном друштву „Приједорпутеви“ прибавио имовинску корист у износу од 16.995.385,10 КМ.

Из МУП-а РС је саопштено, уз навођење иницијала, да је Нешић од 8. маја 2018. године до 31. августа ове године у својству одговорног лица, вршиоца дужности директора ЈП „Путеви РС“, кршећи одредбе Закона о јавним набавкама, чија је повреда утврђена Пресудом Суда БиХ, искористио свој положај и овлашћења, те је закључио Оквирни споразум са привредним друштвом „Приједорпутеви“ а.д. Приједор и у оквиру истог закључио шест појединачних уговора за извођење радова одржавања и заштите магистралних и регионалних путева и објеката на путевима у области 1 у Републици Српској.

Исти се сумњичи да је наложио плаћање испостављених `ситуација` које је то друштво достављало по основу тако закључених уговора, чиме је прибавио имовинску корист привредном друштву ‘Приједорпутеви’ а.д. Приједор у износу од 16.995.385,10 КМ са ПДВ-ом“, саопштено је из МУП-а РС.