Вијести РС и матица

Од јесени 2021. возом од Београда до Новог Сада за мање од пола сата

У СРБИЈИ СЕ УПРКОС ЕПИДЕМИЈИ РЕАЛИЗУЈУ СВИ ВЕЛИКИ ПРОЈЕКТИ
  • Зорана МИХАЈЛОВИЋ: У првој половини следеће године започеће изградња и треће деонице брзе пруге од Новог Сада до Суботице, а упоредо ће се  радити на реконструкцији регионалних пруга

МИНИСТАРКА грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је данас на састанку са директорима жељезничких предузећа да ће се по завршетку модернизације пруге БеоградНови Сад од сљедеће године на јесан та дионица прелазити за мање од пола сата, саопштено је данас из тог Министарства.

На састанку са директорима „Инфраструктура железница Србије“ Небојшом Шурланом и „Србија воза“ Југославом Јовићем је било ријечи о модернизацији брзе пруге Београд-Будимпешта, о почетку изградње дионице Нови Сад-Суботица, али и пословању ових предузећа у вријеме трајања епидемије, као и дефинисању и рјешавању проблема у складу са тренутном финансијском ситуацијом.

„Реч је о највећем пројекту не само у Србији, већ у југоисточној Европи, Министарство ће, као и до сада, бити ту да пружи сву подршку и помоћ да реализација тече по уговореној динамици“, истакла је Михајловић.

Зорана Михајловић

Према њеним ријечима очекује се да у првој половини сљедеће године започне изградња и треће дионице брзе пруге, од Новог Сада до Суботице, а да се упоредо изводе и радови на реконструкцији регионалних пруга.

Она је истакла да је важно што се сви велики пројекти реализују упркос актуелној ситуацији, јер ће то допринијети одржању домаће економије и привредног раста.

Директори жељезничких предузећа су указали и на изазове са којима се сусрећу, посебно када је ријеч о смањеним приходима од путничког саобраћаја на жељезници, али је констатовано да је, упркос кризној ситуацији која је погодила цио свијет, важно да се одржи ниво активности и ликвидност предузећа, у чему ће држава помоћи.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар