Вијести Федерација/БиХ

Одборник СДА тражи да се улица у сарајавској општини Нови Град не зове по Срђану Алексићу

ТАЈИБ ДЕЛАЛИЋ: НИЈЕ ОН БРАНИО БОШЊАКА ВЕЋ РОБУ СА СВОЈЕ ТЕЗГЕ

Тајиб Делалић

  • Тврди да је Алексићев отац испричао  истину Сафету Ћеримагићу, Бошњаку из Требиња који сада живи у Шведској
Срђан Алексић

ОДБОРНИК СДА најутицајније бошњачке странке у скупштини сарајевске општине Нови Град Тајиб Делалић затражио је брисање имена улице у овој општини која носи назив по Требињцу Срђану Алексићу.

Делалић тврди да Алексић није погинуо док је бранио Бошњаке, већ да је настрадао у покушају војне полиције да заплијени његову текстилну робу којом је трговао један Бошњак.

Дошли су припадници Војне полиције РС-а и покушали су да заплијене робу. Из сусједне кафане дотрчао је Срђан Алексић и покушао да се отимати за панталоне, у том натезању се срушио, ударио главом о тротоар, пао у кому и након неколико дана умро”, тврди Делалић који је на сједници Општинског вијећа изнио наводно причу Срђановог оца.

Према Делалићу, Срђанов отац је то испричао Сафету Ћеримагићу, како се наводи, протјераном Бошњаку из Требиња, који сада живи у Шведској.

Делалић је, наводи се, рекао да многи требињски Бошњаци могу да потврде да су прву четничку кокарду видјели управо на Срђану Алексићу и да ју је он носио у вријеме најгорег терора према Бошњацима овог херцеговачког града.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар