Вијести

Побједник Грмечке кориде на Поповића брду прошлогодишњи – бик Медоња

ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ САМО ЈЕДНА БОРБА, А НИЈЕ БИЛО ПУБЛИКЕ НИ МУЗИКЕ
  • Предсједник организационог одбора 248. Грмечке кориде Милан Поповић рекао да се та манифестација дуже од 20 година одржава на Поповића брду и да су се на овакав корак одлучили будући да је ријеч о традицији која ће ускоро прославити своја и два и по вијека

БИК Медоња, власника Јовице Штикавца из Будимлић Јапре, побједник је овогодишње Грмечке кориде која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке.

Медоња је, као прошлогодишњи побједник, био учесник једине борбе бикова којом је данас симболично одржана 248. Грмечка корида.

Осмогодишњи Медоња, тежак 1.098 килограма, у занимљивој бодљавини био је бољи од бика Бикана, власника Милана Галића из Мркоњић Града.

„Медоња је до сада имао петнаестак борби и овдје је успјешно одбранио титулу прошлогодишњег побједника, па му је додијељен прелазни пехар Коридарског савеза Републике Српске“, рекао је његов власник Јовица Штикавац.

Предсједник Коридарског савеза Републике Српске Милан Галић, који је власник другог бика учесника данашње кориде, рекао је да је у договору са Организационим одбором одлучено да Грмечка корида ове године буде одржана у што мањем броју и без публике.

„Борба је била достојна онога што смо данас жељели да учинимо, а то је да наставимо традицију грмечких корида и Медоња је потпуно оправдано понио титулу и шампиона тешке категорије Републике Српске“, истакао је Галић.

Предсједник Организационог одбора 248. Грмечке кориде Милан Поповић рекао је да се ова манифестација дуже од 20 година одржава на Поповића брду и да су се на овакав корак одлучили будући да је ријеч о традицији која ће ускоро прославити и два и по вијека постојања.

„Сматрали смо да је то тако вриједна традиција коју не треба прекидати и традиција коју би неке веће европске земље искористиле за своју промоцију и представљање свијету као традицију ненадмашну на овим просторима“, рекао је Поповић.

Он је додао да вјерује да ће уз помоћ власти Републике Српске овај велики јубилеј за двије године бити обиљежен на достојанствен начин.

„Ове године смо хтјели да по сваку цијену не прекинемо традицију и будући да смо се окупили у минималном броју, вјерујемо да нећемо допринијети ширењу вируса корона“, рекао је Поповић.

Осим страствених коридара и власника бикова, данас на Поповића брду није било публике, пригодног народног збора и музике.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар