Вијести

Полицијска управа Бањалука: Станивуковић крши прописе за сузбијање епидемије

РЕАКЦИЈА Д. С.: „АКО СЕ ТЕРЕТИМ ШТО САМ ИЗАШАО ПРЕД СВОЈ НАРОД, ДОБРО – ОНДА САМ КРИВ...“

БАЊАЛУЧКА полиција поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића.

Како су незванично сазнале Независне новине“, Полицијска управа Бањалука је – наводећи иницијале Станивуковића – навела да извјештај подноси због постојања основа сумње за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Лице Д.С. се сумњичи да је дана 05.04.2021. године, испред Административне службе града Бањалука, као командант Градског штаба за ванредне ситуације поступило супротно прописима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске и супротно одребама Закона о заштити становништва од заразних болести иако је био дужан и могао бити свјестан да на тај начин може утицати на одлуку грађана да својим понашањем поступају супротно мјерама за сузбијање вируса корона“, казали су у Полицијској управи Бањалука.

Станивуковић је поводом наведеног у четвртак саслушан у Полицијској управи Бањалука.

Ако се теретим што сам изашао пред свој народ, добро онда сам крив, али суштина је да је ово један у низу од 10 кривичних дјела против мене. Ово је политички инструментализовано и ово неће проћи на суду. Ово није напад на градоначелника, већ на град Бањалуку“, казао је Станивуковић за Независне.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар