Вијести Федерација/БиХ

Поплављено више улица Сарајева, БХРТ није могла да преносу утакмицу Бразил-Костарика

БИЛО И СПАШАВАЊА ПУТНИКА ИЗ АУТОМОБИЛА - ПОПЛАВЉЕНО И ПЕТ МЈЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ОЛОВА

НЕВРИЈЕМЕ праћено јаким пљусковима и вјетром погодило је у послеподненвим сатима Сарајево.

Поједине улице су поплављене су, а у већем дијелу града блокиран је и саобраћај. Велике су гужве, а забиљежен је и случај спашавања путника из аутомобила који је остао заробљен на цести потопљеној водом у сарајевском насељу Мојмило.

Готово традиционално су поплављене саобраћајнице на Пофалићима односно на раскрсници Крупске и Хамдије Чемерлића, у Дринској те на споју улица Алије Кучукалића и Сафета Зајке. Такође, забиљежена је поплава на раскрсници улица Анте Бабића и Сафета Хаџића на Алипашином Пољу.

„Због обилних падавина, ударне рупе испуњене водом су слабо видљиве, па представљају велике потешкоће учесницима у саобраћају. Због тога, апелујемо на возаче да брзину вожње прилагоде тренутним условима на путу и да обавезно поштују саобраћајне прописе“, саопштено је из БИХАМК-а.

Како је саопштено из Федералног хидрометеоролошког завода, дан ће обиљежити киша, пљускови и грмљавина.

БХРТ није био у могућности да емитује утакмицу између Бразила и Костарике која је на програму била у 14.10 сати због нестанка сигнала, који је узрокован невременом у БиХ и сусједним државама.

Слична ситуација је и у Олову гдје је Општински штаб цивилне заштите донио Одлуку о проглашењу стања природне непогоде у пет мјесних заједница: Олово, Оловске Луке, Петровићи, Гурдићи и Дуганџићи.

Такође и у поједниним мјестима у РС невријеме је изазвало велике проблеме становницима због воде која се излила на саобраћајнице.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sarajevo-pod-vodom-kolaps-u-saobracaju/484973

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар