Вијести

Предсједник „Србске части“: Мектићеве тврдње су болесна измишљотина

ИГОР БИЛБИЈА: НАШЕ УДРУЖЕЊЕ СЕ НЕ БАВИ ПОЛИТИКОМ, СА ДОДИКОМ СЕ И НЕ ПОЗНАЈЕМ

ПРЕДСЈЕДНИК Удружења „Србска част” Игор Билбија рекао је да ово удружење није политички обојено и да их нико не финансира, те да је то патриотска организација, удружење православаца, која покушава да помогне свом народу у складу са својим могућностима.

„Што се тиче Удружења ‘Србска част’, ми немао чланове, имамо симпатизере. Мој брат има регистровано Удружење у Србији, ми овдје немамо али радимо на томе. Имамо пуно симпатизера, ми смо патриотска организација, удружење православаца, Срба, која покушава да помогне нашем народу у складу са нашим могућностима“, истакао је Билбија.

Он је подсјетио да је Удружење „Србска част” у прошлости спроводило хуманитарне акције и помагало социјално угроженим људима храном и новчано.

„Када смо организовали акцију за помоћ дјечаку из Бањалуке, операцију очију, 1.200 евра су нам послали Бошњаци из Беча. На моје име, Игор Билбија“, рекао је он за Н1.

Билбија је нагласио да предсједник СНСД-а Милорад Додик и СНСД не финансирају рад његовог удружења.

„Ја предсједника Милорада Додика не познајем. Нити он мене. Сликали смо се, част ми је сликати се са предсједником Републике Српске. Славио сам Дан Републике Српске и славићу га док Република Српска постоји. Нисам ја сам на улици био, хиљаде су биле. Нисмо ништа направили“, рекао је Билбија.

Замољен да прокоментарише изјаве министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића у вези са Удружењем „Србска част“, Билбија је рекао да су Мектићеве тврдње „болесна измишљотина“.

„То је напад на мене, моју породицу, моју безбједност. Ја као православац, Србин, имам другара Хрвата, Бошњака, Албанаца. Они су се показали у ова три дана, звали су ме приватно. Неки су хтјели да дођу и сједе са мном. Моји Бошњаци ће да вам кажу ко сам и шта сам“, нагласио је Билбија.

Он је рекао да још не зна да ли ће тужити Мектића. „Разумијем да новинар ‘Журнала’ може да напише и не размишља. Али да министар тако прича, то је смијешно. Ако сам и за шта крив – нека ме осуде“, поручио је Билбија.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар