Вијести Свијет

Путин одликовао Сигала Орденом пријатељства – снимиће документарац о Донбасу

СЛАВНИ АМЕРИЧКИ ГЛУМАЦ ИМА И ДРЖАВЉАНСТВО РУСИЈЕ И ЧЛАН ЈЕ СТРАНКЕ ПИСЦА ЗАХАРА ПРИЛЕПИНА
  • У августу 2022, Сигал је отпутовао у Доњецку Народну Републику (ДНР), гдје је посјетио рушевине колоније у Јеленовки, где су држани заробљени украјински војници који су погинули приликом гранатирања од стране својих

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин одликовао је америчког глумца, специјалног представника руског Министарства иностраних послова Стивена Сигала Орденом пријатељства.

Сигал је први пут посјетио Русију почетком 1990-их, а орден је добио „за велики допринос развоју међународне културне и хуманитарне сарадње“.

Славни холивудски глумац је именован за специјалног представника руског Министарства иностраних послова 4. августа 2018. године. Са задатком да промовише развој руско-америчких односа у хуманитарној сфери.

Касније, у октобру 2021, Сигал – који има стручно искуство дјеловања према Јапану – обећао је да ће дати све од себе да „поправи односе Русије и Јапана.“

У августу 2022, Сигал је отпутовао у Доњецку Народну Републику (ДНР), где је посјетио рушевине колоније у Јеленовки, гдје су држани заробљени украјински војници који су погинули од посљедица гранатирања од стране својих.

Међу погинулим су били и припадници терористичке организације „Азов“ забрањене у Руској Федерацији.

Потом је Сигал објавио да ће снимити документарац о Донбасу.

Стивен Сигал је амерички филмски глумац и продуцент и мајстор аикида.

Члан је странке Праведна Русија – За истину чији је лидер руски писац Захар Прилепин.

Има и држављанство Руске Федерације.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар