Вијести РС и матица

Радикали: Кривокапићу и свима који су изгласали „геноцид у Сребреници“ – забранити улазак у Србију

„АКО СРБИЈА МОРА ДА РАСПРАВЉА СА ВЕЛИКИМ СИЛАМА – СА ЦРНОМ ГОРОМ НЕ МОРА“

СРПСКА радикална странка (СРС) затражила је да се црногорском премијеру Здравку Кривокапићу, али и свима који су изгласали Резолуцију о Сребреници, забрани улазак у Србију.

Усвајање резолуције о наводном геноциду у Сребреници у Парламенту Црне Горе је сраман чин и издаја српских националних интереса. Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да одмах усвоји одлуку о забрани уласка у Србију свим посланицима који су у Подгорици гласали за ову резолуцију. Улазак у Србију треба одмах забранити и Здравку Кривокапићу и свима другима који стоје иза овог нечасног предлога“, наведено је у саопштењу СРС.

Указала је: ако је Србија већ дужна да расправља са великим силама – са Црном Гором и њеним руководством не мора, али мора да заштити достојанство и интересе српског народа који тамо живи.

Забраном уласка у Србију Здравку Кривокапићу и посланицима који су гласали за Резолуцију о Сребреници показаћемо да смо држава са интегритетом, да знамо да заштитимо националне и државне интересе и да смо спремни да станемо у одбрану Срба, ма где они живели“, указали су из СРС.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар