Вијести РС и матица

Раковић: Абазовић и Радуловић иду у Поточаре да би тријумфовали над Србијом и Српском

„ЦРНОГОРСКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА ТРЕБА ЗАБРАНИТИ ДОЛАЗАК У СРПСКУ ЧИЈИ ЈЕ ДИО И СРЕБРЕНИЦА“
  • Са овом издајом и преваром прво се суочио српски народ у Црној Гори, који је био и носилац ове побједе у Црној Гори и коју су помогли сви Срби, укључујући и Српску и Србију. Сада постоји тај један непрекинути низ издаја и превара – Републике Српске на примеру Сребренице и Србије у вези са Косметом

ИСТОРИЧАР Александар Раковић сматра да званичници Црне Горе не долазе на комеморацију у Поточаре 11. јула да би учествовали у болу породица страдалих, већ да би провоцирали и показали тријумфализам над Србијом и Републиком Српском послије усвајања резолуције о Сребреници у црногорском парламенту.

Раковић је нагласио да је Резолуција о Сребреници коју је донио парламент у Подгорици једна у низу превара и издаја Црне Горе са којим се суочио српски народ у тој држави и региону након тамошњих избора 30. августа прошле године.

– Са овом издајом и преваром прво се суочио српски народ у Црној Гори, који је био и носилац ове побједе у Црној Гори и коју су помогли сви Срби, укључујући и Српску и Србију. Сада постоји тај један непрекинути низ издаја и превара – Републике Српске на примеру Сребренице и Србије у вези са Косметом – рекао је Раковић.

Он сматра да ће након Подгорице и Приштине разолуција о Сребреници бити усвојена у Сабору Хрватске док ће са Сјеверном Македонијом, иако постоји албански притисак да то учини, усвајање ићи теже због добрих односа Београда и Скопља.

Раковић је нагласио да западни ментори који инсистирају да Црна Гора ради то што ради, управо играју на карту да ће ти потези Подгорице највише забољети српски народ због тога што је Црна Гора историјска држава српског народа и од ње се не очекује, а посебно не од нових власти, да наставе Ђукановићевим конвертитским путем.

– Садашња власт у Црној Гори, са овим посланичким клубовима који чине већину, нема ту снагу ни јасно дефинисан сопствени идентитет да би могли да се одупру притисцима који треба да ставе стигму на комплетан српски народ, посебно на Републику Српску – рекао је Раковић.

Он сматра да црногорским званичницима треба онемогућити долазак у Републику Српску, а Сребреница је дио Српске.

Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је раније да ће министар вањских послова Ђорђе Радуловић са потпредсједником Владе Дританом Абазовићем присуствовати комеморацији, како су навели, жртвама геноцида 11. јула у Сребреници.

Медији у региону су пренијели да ће комеморацији присуствовати и предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, али званичне најаве из његовог кабинета још нема.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар