Вијести

Сад у Сарајеву реанимирају протесте поводом смрти Давида Драгичевића и Џенана Мемића

ОКУПИЛО ИХ СЕ НЕКОЛИКО СТОТИНА - МОЖДА СЕ РАДИ О ПОКУШАЈУ ДА СЕ „ПРАВДА ЗА ДАВИДА" ВРАТИ У БАЊАЛУКУ
  • Сузана Радановић, мајка Давида Драгичевића, казала да она у Бањалуци тобоже више не смије јавно „ни изговорити име свога дјетета“

НЕКОЛИКО стотина грађана Сарајева и Бањалуке окупило се данас на тргу испред Народног позоришта у Сарајеву на протесту којим траже правду за трагично страдале младиће Давида Драгичевића и Џенана Мемића.

Муриз Мемић, отац Џенана Мемића, још једном је рекао да он и адвокат Ифет Ферагет знају име особе која је, како тврди, убила његовог сина. Рекао је да је предао своје доказе Тужилаштву и да од њих тражи да спроведу закон. Поручио је како му је доста агоније која траје више од три године те да ће узети правду у своје руке.

Џенанова сестра Аријана рекла је да борба коју води није само њена нити само њене породице, него да је то борба за све невино убијене.

„Ово није случај Мемић како можете чути и прочитати, ово је трагедија ове земље и мрља владајуће структуре“, истакла је Аријана Мемић.

Сузана Радановић, мајка Давида Драгичевића, казала је да она у Бањалуци више не смије јавно изговорити име свога дјетета, као што се не смију ни окупљати јер их препознају као симпатизере „Правде за Давида“ који су као такви „опасни по град, народ и државу“.

„Моје дијете је убио МУП Републике Српске и зато покушавају „Правду за Давида“ стјерати у ћошак али то им неће успјети“, потцртала је Радановић.

Адвокат Ферагет, који заступа породице Драгичевић и Мемић, поручио је да „ово није само борба за истину о Џенану и Давиду већ и борба за владавину права јер без ње нећете се изборити за било чију правду“.

Окупљенима се обратио и Амир Агић, отац Селме Агић која је погинула у саобраћајној несрећи заједно с Едитом Малкоч, казавши како је ту да пружи подршку свим људима којима се десила иста или слична трагедија.

„Ми се више не боримо за нашу дјецу већ за дјецу која расту и која треба да се роде, за дјецу која живе на нашим просторима и требају живјети овдје, а не да одлазе“ – казао је Агић.

(Фена)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар