Вијести Странке

Шаровић распустио Градски одбор СДС у Добоју

ЛОКАЛНО РУКОВОДСТВО СТРАНКЕ ОДБИЈА ДА СЕ ПОВИНУЈЕ ТОЈ ОДЛУЦИ
  • Предсједник ГО СДС Сретен ТЕЛЕБАК: „Траже се неки људи који ће бити пуки извршиоци и сакупљачи нечега за некога. Да ли СДС треба да траје све док неко не каже нисте нам дали довољно гласова и док не обезбиједи комфор за четири-пет људи на вишем нивоу странке?

МИРКО Шаровић, предсједник СДС-а, распустио је Градски одбор те странке у Добоју, међутим у том одбору не прихватају одлуку све док она не буде образложена.

Сретен Телебак, предсједник Градског одбора СДС-а, рекао је да је одлука о распуштању донесена мимо Статута СДС-а и да је продукт ранијих притисака на њега и чланове Градског одбора СДС-а који су долазили из врха партије.

„Градски одбор СДС-а је ултимативно одбио да се изврши примопредаја по одлуци предсједника о распуштању, док не дође предсједник на лице мјеста и не образложи своју одлуку“, рекао је Телебак, додајући да су у Добоју изненађени одлуком Шаровића с обзиром на то да је актуелно руководство СДС-а у Добоју и прије предвиђеног рока реализовало све задатке и консолидовало Одбор након одласка Обрена Петровића у СНСД.

Он је рекао да му је Шаровић као замјерку навео да, како је истакао, „није довољно урнисао Обрена Петровића (бившег предсједника Градског одбора СДС-а у Добоју) и Бориса Јеринића (актуелног градоначелника Добоја)“.

Шаровић је рекао да је распустио Градски одбор СДС-а у Добоју и за вршиоца дужности предсједника и повјереника именовао Душка Ристића, који би требало да „стабилизује Градску организацију СДС-а у овом граду“.

„Иако је доста тога у посљедњих годину дана учињено на консолидацији СДС-а у Добоју, ми смо процијенили да је потребно направити нови искорак и дати нову снагу и енергију с обзиром на то да има много ствари које нису завршене и да још није обезбијеђен кандидат за градоначелника“, рекао је Шаровић, те додао да ће имати своју одборничку листу.

А Телебак указује: „Траже се неки људи који ће бити пуки извршиоци и сакупљачи нечега за некога. Да ли СДС треба да траје све док неко не каже нисте нам дали довољно гласова и док не обезбиједи комфор за четири-пет људи на вишем нивоу странке? То је затворено и ту приступа нема“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар