Вијести

Савчић: Изетбеговић српском народу пријети ратом

„ПРЕДСТАВНИЦИ СРПСКЕ МОРАЈУ БИТИ ВРЛО ОПРЕЗНИ И ПАМЕТНИ И СВЕ СХВАТИТИ – ОЗБИЉНО“
  • „Нема никакве разлике између Алије и Бакира Изетбеговића. Треба сваки дан читати Исламску декларацију у којој Алија Изетбеговић поручује да нема мира и толеранције с неисламским живљем“

ПРЕДСЈЕДНИК Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломир Савчић оцијенио је као врло опасну и као увреду за српски народ изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића у којој се српском народу у БиХ пријети ратом.

Савчић је рекао да представници Републике Српске морају бити врло опрезни, паметни и да овакве изјаве схвате крајње озбиљно.

„Недопустиво је са било које стране позивање на рат и на ратнохушкачку политику“, рекао је Савчић Срни, коментаришући Изетбеговићеву изјаву „да је спреман стати пред људе уколико дође до ратних сукоба“ и да би „радије умро него да геноцидаши завладају дијелом БиХ“.

Савчић је упитао како „неко ко некога вријеђа, некоме пријети, некоме жели да наметне своју власт, да одлучује у његово име и да му бира представнике“ – мисли да заједно живи са српски народом у БиХ?

„Ко су геноцидаши, какав је то рјечник човјека који представља или мисли да представља дио најбројнијег народа у БиХ? Је ли то рјечник некога ко жели да буде на челу БиХ и како мисли да задржи Србе овдје“, истакао је Савчић.

Он је подсјетио да је муслимански ратни лидер Алија Изетбеговић говорио да неће бити рата, јер је „једно говорио, а друго радио, као што то ради и Бакир Изетбеговић“.

„Ту нема никакве разлике. Треба читати сваки дан Исламску декларацију у којој Алија Изетбеговић поручује да нема мира и толеранције с неисламским живљем“, закључио је Савчић.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић рекао је за Канал „О“ да не може рећи да неће бити рата и да би „радије данас умро него допустио да геноцидаши завладају дијелом БиХ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар