Вијести Странке

СДС осудила политизацију и злоупотребу мигрантске кризе

„МОЖЕ ПОЧЕТИ И ИЗМИШЉАЊЕ ТОБОЖЕ ОСУЈЕЋЕНИХ ТЕРОРИСТИЧКИХ НАПАДА“

СРПСКА демократска странка најоштрије је осудила „јучерашње звецкање оружјем на Иван-седлу, злоупотребу Специјалне полиције МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и мигрантске кризе с циљем продубљавања и заоштравања политичке кризе у БиХ“.

Из СДС-а наводе да је „политизација и злоупотреба мигрантске кризе скретање пажње са стварних проблема“.

„Не би нас изненадило да такви политичари ускоро измисле и терористичке акте које ће тобоже осујетити како би се представили као `бескомпромисни заштитници народа` и како би покушали заташкати све проблеме које су сами створили“, истичу у СДС-у.

Из СДС-а додају да је БиХ „једна од најсиромашнијих држава свијета из које млади људи бјеже“, а грађани „на трговима траже истину и правду“.

Припадници МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона јуче су зауставили конвој од пет аутобуса са 270 миграната, који су кренули из Сарајева у Избјеглички центар у Салаковцу. Мигранти су заустављени на Иван-седлу. Послије вишечасовног чекања пропуштени су према Мостару.

Комесар кантоналног МУП-а Илија Ласић саслушан је јуче у просторијама Агенције за истраге и заштиту БиХ у Мостару у вези са околностима блокаде уласка миграната у Херцеговачко-неретвански кантон.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/SDS-osudio-zveckanje-oruzjem-na-Ivan-sedlu/479235

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар