Вијести РС и матица

Шешељ: Идемо у Хртковце па – где нас полиција заустави

„ИДЕМО У ДОБРОЈ ВЕРИ ДА ЧИНИМО ДОБРО ПОЛИТИЧКО ДЕЛО – НЕЋЕ БИТИ ПРВИ ПУТ ДА НАС ТУКУ“

ЛИДЕР Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поновио је да ће радикали сутра, 6. маја одржати забрањени скуп у Хртковцима и додао да они иду у „доброј вери да чине добро политичко дело“.

„Нећемо потпуно да одустанемо, ми идемо па где нас полиција заустави. Сутра нико од нас неће носити оружје. Идемо у доброј вери да чинимо добро политичко дело“, казао је Шешељ за Пинк.

Он је додао да не спори да држава има право да употријеби силу, али је оцијенио да свака употреба силе мора имати прави разлог, а да сада разлог не постоји.

„Ми заиста немамо намеру да правимо инцидент и чему онда то“, изјавио је лидер радикала.

Шешељ је додао да се радикали неће тући са полицијом, и да ће сјести на земљу уколико полиција почне њих да туче.

„Па нека туче до миле воље. Нека туче народне посланике, страначке функционере, неће нам бити први пут да нас туче полиција“, изјавио је Шешељ.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су сви најављени политички скупови у Хртковцима забрањени јер би таква окупљања могла да доведу до нарушавања јавног реда и мира, а предсједник Србије Александар Вучић јуче је казао да је држава забранила све скупове у недељу у Хртковцима и да неће бити немира и нереда.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар