Вијести РС и матица

Шешељ: Нећемо дозволити да полицајци из Српске буду осуђени за измишљени злочин у Кравици

„СРБИ СЕ НЕ СМЕЈУ ОСУЂИВАТИ ПОМОЋУ ЛАЖНИХ СВЕДОКА И ЛАЖНИХ ДОКАЗА“
  • Данашње рочиште у београдском Специјалном суду одложено због недолсака Драгомира Паровића
  • „Према оптужници, група српских полицајаца убила је наводно 1.300 заробљеника. Није их никако могло бити више од 317 јер су толико експерти нашли у гробницама које се могу везати за Кравицу“
  • За ратни злочин против цивилног становништва у мјесту Кравице код Братунца у јулу 1995. оптужени су бивши припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ рекао је да се групи полицајаца из Републике Српске суди пред Специјалним судом у Београду на основу лажне оптужнице и измишљених кривичних дјела у Кравици код Братунца.

Шешељ је новинарима испред Специјалног суда рекао да је, према оптужници, група српских полицајаца убила наводно 1.300 заробљеника.

„Није их никако могло бити више од 317 јер су толико експерти нашли у гробницама које се могу везати за Кравицу“, навео је Шешељ.

Он је рекао да су оптужени невини и да ће његова Српска радикална странка пажљиво пратити ово суђење, пренијели су београдски медији.

„Нећемо дозволити да се на основу лажних оптужби, лажних сведока и лажних доказа Срби осуђују“, истакао је Шешељ.

Суђење оптуженима за ратни злочин у Кравици одгођено је за сутра због изостанка оптуженог Драгомира Паровића.

Суд је наложио полицијско привођење Паровића на сутрашњи претрес.

Његов адвокат је рекао суду да је од Паровићеве супруге сазнао да је окривљени у болници, али пошто за то није приложена никаква медицинска документација суд је одредио привођење.

Прошлог мјесеца суђење је било одгођено због изостанка првооптуженог Недељка Милидраговића.

За данас је било предвиђено испитивање заштићених свједока 301 и 302, али је и то одгођено до сутра.

За ратни злочин против цивилног становништва у мјесту Кравице код Братунца у јулу 1995. оптужени су бивши припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић.

Према оптужници, они су заједно с непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске у халама Земљорадничке задруге и око њих у мјесту Кравица у јулу 1995. године учествовали у убиству више стотина муслимана.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар