Вијести РС и матица

Шојгуа у Београду дочекали Вулин, постројени гардисти и интонирање химни

РУСКОМ МИНИСТРУ ОДБРАНЕ У ДОМУ ГАРДЕ БИЋЕ УРУЧЕН ДОКТОРАТ УНИВЕРЗИТЕТА ОДБРАНЕ

МИНИСТАР одбране Републике Србије Александар Вулин дочекао је данас испред Палате „Србија“ министра одбране Руске Федерације генерала армије Сергеја Шојгуа, уз највише државне и војне почасти.

Република Србија је прва земља у коју министар Шојгу долази након што је поново именован за министра одбране Руске Федерације, а данашња посјета је девети сусрет министара Вулина и Шојгуа од именовања Александра Вулина за министра одбране.

Церемонији свечаног дочека, уз свечани строј Гарде Војске Србије и државне химне које је интонирао Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, присуствовале су делегације министарстава одбране Србије и Руске Федерације.

Током посјете, министри Вулин и Шојгу одржаће састанак са делегацијама министарстава одбране Србије и Русије, након чега ће обићи изложбу „Одбрана 78“ у Музеју града Београда.

Биће одржана и свечаност уручења почасног доктората Универзитета одбране министру Шојгуу у Дому Гарде.

Министри одбране Србије и Русије заједно ће на Новом гробљу положити вијенце на Спомен обиљежје ослободиоцима Београда и на Споменик црвеноармејцу, а затим ће заједно положити капсулу у спомен плочу „Вечне ватре“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар