Вијести Странке

Шпирић: Политика СДС и ПДП је поданичка и увијек заврши као издаја виталних интереса РС

ФЕДЕРАЛНЕ ПАРТИЈЕ ЖЕЛЕ ДА УКЛОНЕ СРБЕ СА ЧЕЛА ЗАЈЕДНИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА
  • Нисмо очекивали да ће СДС и ПДП овако брзо одустати од закључака Народне скупштине РС и да ће овако брижно прићи реализацији закључака СДА да треба смијенити предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХЖелимо да се бавимо реформом правосуђа у БиХ, али не желимо обезглављивање институција на нивоу БиХ чији су директори Срби

НИКОЛА Шпирић, потпредсједник СНСД, изјавио је да је политика СДС и ПДП поданичка и политика очајника која увијек обезбиједи издају виталних интереса Републике Српске.

Мислим и да је јавност о оваквој политици информисана. Нисмо очекивали да ће СДС и ПДП тако брзо одустати од закључака Народне скупштине Републике Српске и да ће тако брижно прићи реализацији закључака СДА да треба смијенити предсједника Високог судског и тужилачког савјета БиХ“, рекао је Шпирић за Радио-телевизију Републике Српске.

Он је истакао да је задатак федералних партија да уз помоћ СДС и ПДП обезглаве све заједничке институције чији су директори из реда српског народа.

То нисмо могли да очекујемо јер је ово тешко вријеме. Не очекујемо да се СДС и ПДП врате у фронт одбране виталних интереса Републике Српске и зато је добро да грађани знају каква је њихова политика“, додао је Шпирић.

Према његовим ријечима, тешко вријеме тражи храбре и одважне и није за кукавице и калкуланте, него за људе који ће штитити интересе у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске.

Кад би они одлучивали, закон о Високом судском и тужилачком савјету БиХ би био усвојен у Дому народа парламента БиХ. Желимо да се бавимо реформом правосуђа у БиХ, али не желимо да обезбиједимо такве политике које ће да се баве обезглављивањем институција на нивоу БиХ чији су директори Срби. Сигурно је да овај закон неће добити подршку у Дому народа, али то не значи да се нећемо бавити реформом правосуђа“, рекао је Шпирић.

Закључио је: „Желимо да успоставимо дијалог са бошњачким партијама, који може да почне одмах и желимо да сви понесу терет европског пута БиХ. Морамо отклонити свима све страхове и мора неко да каже када је вријеме да изаберемо домаће судије. Српска се институционално залаже да дође до суверености Уставног суда БиХ и, нажалост, зато добијамо најтеже квалификације.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар