Вијести

Србија подржала ресриктивне мјере Брисела против Мјанмара

У СЈАЈНОМ ЈЕ РЕГИОНАЛНОМ ДРУШТВУ – СА ЦРНОМ ГОРОМ, С. МАКЕДОНИЈОМ И АЛБАНИЈОМ

СРБИЈА се придружила недавним рестриктивним мјерама ЕУ против Мјанмара, али не и оним против Ирана и одговорних за угрожавање суверенитета и територијалног интегритета Украјине.

На сајту ЕУ објављено је да су се одлуци Европског савјета од 21. фебруара, којом су санкцијама против Мјанмара подвргнуте још 22 особе и четири ентитета, придружиле Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија, БиХ, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Украјина, Молдавија и Јерменија.

Одлуци Европског савета од 11. априла, којом су проширене и за 12 мјесеци продужене рестриктивне мјере против појединаца и ентитета у вези са ситуацијом у Ирану, придужиле су се Црна Гора, Северна Македонија и Албанија, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина.

Кад је ријеч о рестриктивним мјерама које ЕУ уводи због подривања или угрожавања територијалног интегритета, суверенитета и независности Украјине, одлуци Европског савјета од 21. априла, којом су двије особе додате на листу санкција, придужиле су се Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија и БиХ, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар