Вијести Свијет

Србија поклонила Либану 20.000 доза Спутњика В – уручио их Селаковић у Бејруту

ЗАХВАЛИО СЕ МИНИСТАРКИ СПОЉНИХ ПОСЛОВА ЗЕЈНИ АКАР НА НЕПРИЗНАВАЊУ КОСОВА*

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић уручио је 17. августа у Бејруту 20.000 доза Спутњик В вакцина против вируса корона.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, Селаковић је замјеници премијера и в.д. министарки спољних послова Либана, Зејни Акар, приликом посјете Бејруту, главном граду ове земље, уручио први дио помоћи од 40.000 вакцина које је Србија донирала Либану.

Србија је у претходном периоду донирала вакцине против корона вируса Сјеверној Македонији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Чешкој Републици.

Либанска министарка Акар се захвалила у име ове блискоисточне државе и упознала шефа српске дипломатије са епидемиолошком ситуацијом у Либану, наводи се у саопштењу.

Министар Никола Селаковић, додаје се, изјавио је да је Србија спремна да и на друге начине помогне Либану како би се изборио са изазовима.

Министарство наводи у свом саопштењу да је било ријечи и о економској ситуацији у Либану и ургентним потребама за енергентима, као и да се Селаковић својој либанској колегиници захвалио на непризнавању Косова од стране Либана.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар