Вијести Странке

Стевандић: Српској су потребни бољи економски амбијент и нови економски замах

СКУПШТИНА УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ОДРЖАНА У БИЈЕЉИНИ – У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ „СЕМБЕРИЈА“
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: „О виталним питањима повезаним са Уставом БиХ и изборним законом мора постојати консензус. Не смије да буде рата између власти и опозиције, односно сви морају да се одазивају заједничким састанцима који предстоје

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да Република Српска не смије да буде роб подјела, те да о виталним питањима измјена Устава у вези са Изборним законом мора постојати консензус.

Након сједнице Скупштине Уједињене Српске одржане у Бијељини, Стевандић је рекао новинарима да не смије да буде рата између власти и опозиције, односно сви морају да се одазивају заједничким састанцима који предстоје.

„На данашњој Скупштини смо утврдили начин на који ћемо доносити одлуке у БиХ које се тичу Република Српска и о којима одлучује о њој“, рекао је Стевандић.

Он каже да ће се у вези са Изборним законом партије Српске усагласити, те да то не ремети уставне структуре, начела и позицију Републике Српске.

„Сматрамо да нам је потребан бољи економски амбијент, нови економски замах, другачија демографска политика и да много тога може да се побољша у раду Владе Републике Српске“, рекао је Стевандић.

Он је истакао да Уједињена Српска подржава повећање плата, али да им је жао што је неопорезиви дио, за који су тражили да буде повећан, увећан само на 700, а не на 1000 КМ како су тражили.

Стевандић је навео да је Уједињена Српска у посљедња два мјесеца направила анализе о свим могућим питањима у Српској, о својим политикама, о раду функционера странке, о односима у коалиционим заједницама на нивоу БиХ и Републике Српске.

„Све ствари које су пред нас постављене смо испоштовали и никад ништа нисмо радили ван договореног. Напредак који имамо је јасан, али он нас и обавезује да покушамо да проведено много својих политика које сматрамо врло важним попут велике демографске анализе, којом настојимо начинити демографски опоравак. Исто тако нам је важно и реструктурисање дијела привредног амбијента у Републици Српској, као и стварање новог економског опоравка“, рекао је Стевандић.

Он истиче да ће 22. новембра разговарати о кандидатурама, а о томе су обавили разговоре са колегама из СНСД-а, постигли сагласност о томе како ће се даље заједно поставити према новим изазовима.

„Треба озбиљно да се ради с обзиром на све проблеме који долазе и из међународне заједнице. Ми хоћемо и тиме ћемо и одржавати наша обећања, као најјача карика на свим нивоима власти“, рекао је предсједник Уједињене Српске.

Скупштина Уједињене Српске одржана је у Центру за културу „Семберија“, а поред делегата присуствовало је руководство странке и бројни делегати и гости.

На Скупштини су изабрани нови чланови Главног одбора Уједињене Српске , усвојена Декларација Уједињене Српске, те поднесени извјештаји о раду странке.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар