Вијести Федерација/БиХ

Суд БиХ потврдио оптужницу против бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића

ОН ТВРДИ ДА СЕ РАДИ О ЛИЧНОЈ ОСВЕТ ГЛАВНЕ ТУЖИТЕЉКЕ БиХ ГОРДАНЕ ТАДИЋ
  • Наведено да је са још тројицом оптужених причинио штету од 244.764, 21 КМ

СУД БиХ потврдио је оптужницу против бившег министра безбједности БиХ Драгана Мектића и још три особе због злоупотребе положаја, након што је она уређена по захтјеву судије за претходно саслушање.

– Тужилаштво БиХ данас је запримило потврђену оптужницу и обавјештење од судије за претходно саслушање Суда БиХ, којим је оптужница у предмету против Мектића и других потврђена у цијелости у односу на све оптужене – саопштило је Тужилаштво БиХ, не наводећи детаље, а нису могли ни да прецизирају шта је у оптужници измијењено.

Мектић је јуче рекао да је Суд БиХ вратио на дораду Тужилаштву БиХ оптужницу коју су подигли против њега.

Оптужница за злоупотребу положаја осим против Мектића подигнута је и против Игора Голијанина, бившег шефа Кабинета министра у Министарству безбједности БиХ, Самира Агића у својству помоћника министра и Едина Гараплије у својству одговорне особе и власника Института за заштиту од пожара и експлозија – ИНЗА Сарајево.

Према наводима оптужнице, они су злоупотребом положаја и овлашћења починили кривично дјело високе корупције која штети међународном угледу БиХ приликом реализовања међудржавног пројекта прекограничне сарадње у области ватрогаства, а који је финансирала делегација Европске уније у БиХ.

Вриједност пројекта износила је 198.5 милиона евра.

Укупна причињена штета кривичним дјелима процијењена је на 244.764, 21 КМ.

Мектић је након подизања оптужнице рекао да је оптужница против њега резултат личне освете главне тужитељке Тужилаштва БиХ Гордане Тадић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар