Вијести Свијет

Суд у Даниловграду вратио на посао наставницу која је била на страни литија

ИВАНА БУЛАТОВИЋ ОТПУШТЕНА НАКОН ШТО ЈЕ НА ЧАСУ ФИЗИЧКОГ ОДГОВОРИЛА НА ПИТАЊЕ ЈЕДНЕ УЧЕНИЦЕ

НАСТАВНИЦА Ивана Булатовић, која је у мају прошле године добила отказ у Основној школи „Сутјеска“ у Даниловграду, јер је објашњавала дјеци због чега се у Црној Гори одржавају литије, враћена је на посао.

Одлуку је донио Основни суд у Даниловграду, а по њој је школа  дужна да Булатовићевој исплати надокнаду у износу 756 евра и врати је на посао.

Наставница је навела да је у ОШ „Сутјеска“ била запослена на неодређено вријеме гдје ради као професор физичког васпитања, као и да је отказ добила наводно због злоупотребе ученика у политичке сврхе.

Она је, подсјетила је, 27. јануара прошле године одржала час на којем је дјеци причала о појави дискриминације у спорту, да би је у једна ученица упитала шта мисли о тренутним дешавањима у земљи.

Одговорила сам јој дајући јој свој вредносни суд, тада сам слободно изразила своје мишљење, не присиљавајући никог да тако мисли“, навела је Булатовићева.

Литије у Црној Гори су организоване против Закона о слободи вјероисповијести, који је усвојен на иницијативу предсједника Мила Ђукановића, а којем се противила Митрополија црногорскоприморска, која је тај закон назвала дискриминаторским.

Доласком нове власти у Црној Гори, поменути закон је измијењен.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар