Вијести Свијет

Суд у Вараждину одбио захтјев Капетана Драгана за пуштање на условну слободу

ОСУЂЕН НА 13,5 ГОДИНА – У ПРИТВОРИМА ПРОВЕО БЕЗМАЛО 13, КАЗНУ ИЗДРЖАВА У ЛЕПОГЛАВИ

ДРАГАН Васиљковић, познатији као Капетан Драган, остаје у затвору јер му је суд одбио захтјев за условно пуштање на слободу након двије трећине одслужене затворске казне, пренио је данас 24.sata.hr.

Васиљковић је правоснажном пресудом Жупанијског суда у Сплиту проглашен кривим због ратног злочина и кажњен затвором од тринаест година и шест мјесеци. Казну служи у Лепоглави.

Рочиште по захтјеву Васиљковића и његове одбране одржано је јуче у Вараждину, током којег се он кратко јавио видео-линком из затвора истакавши да има много резерви према хрватском правосуђу и према томе да ће донијети позитивну одлуку, јер су га, како је рекао, и осудили без ваљаних доказа и без доказане кривице.

Обе стране у овом поступку имају право жалбе на одлуку.

Првостепеном пресудом Жупанијског суда у Сплиту Васиљковић је у септембру прошле године осуђен на 15 година затвора.

Врховни суд Хрватске у јулу је смањио Васиљковићу за годину и по дана казну затвора и правоснажно га осудио на 13 и по година због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској.

Васиљковић је у притвору провео скоро 13 година, што му је урачунато у казну. Капетан Драган, који има и српско и аустралијско држављанство, ухапшен је у Аустралији, а Хрватској је изручен у мају 2015. године.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар