Вијести Федерација/БиХ

Тегелтија и Радончић: Хитним доношење прописа на свим нивоима омогућити онлајн суђења

ЗАТРАЖИЛИ ДА СЕ РОКОВИ ЗА СУДСКЕ ПОСТУПКЕ НОРМАТИВНО ПРИЛАГОДЕ УСЛОВИМА ЕПИДЕМИЈЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Високог судског и тужилачког савјета (ВСТС) БиХ Милан Тегелтија и министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић закључили су да је потребно хитно нормативно уредити питање рокова у судским поступцима на нивоу БиХ, Федерације БиХ (ФБиХ) и Брчко дистрикта, како би се избјегле штетне посљедице по права грађана у вријеме епидемије вируса корона, а у складу са иницијативом ВСТС-а.

На данашњем састанку у Сарајеву, Радончић је подржао иницијативу ВСТС-а за доношење прописа на свим нивоима, да би се омогућила онлајн суђења у БиХ, саопштено је из ВСТС-а.

Они су закључили да све безбједносне и правосудне институције у БиХ за вријеме трајања ванредних околности усљед епидемије остварују своју улогу предвиђену Уставом и законима, као и да је сарадња између безбједносних и правосудних институција у земљи на задовољавајућем нивоу, те да одговара свим изазовима ванредних околности.

Тегелтија и Радончић позвали су вјештаке обдуценте у ФБиХ да хитно започну обдукције у Федерацији, сходно тужилачким наредбама, сматрајући даљу опструкцију рада на обдукцијама недопустивом.

„Данашњи састанак представља један у низу састанака који ће сигурно у будућности унаприједити сарадњу између правосудних и безбједносних институција у БиХ“, истиче се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар