Вијести Федерација/БиХ

Тегелтија: Савјет министара БиХ од почетка епидемије чини све што је у његовој надлежности

ОДГОВОРИО НА ОТВОРЕНО ПИСМО ПРЕМИЈЕРА КАНТОНА САРАЈЕВО ЕДИНА ФОРТЕ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Савјета министара БиХ, Зоран Тегелтија, истакао је да СМ од почетка пандемије вируса корона, у складу са својим надлежностима, предузима све активности на сузбијању ширења тог вируса. И да то чинина основу препорука и приједлога здравствене струке и у сарадњи са властима ентитета Републике Српске и Федерације БиХ и Брчко Дистрикта, са циљем заштите и спашавања грађана БиХ.

У одговору на отворено писмо премијеру Кантона Сарајево, Едину Форти, Тегелтија је нагласио да ће Савјет министара наставити и даље да доноси све потребне одлуке и мјере, укључујући и мјере у вези са уласком страних држављана у БиХ, а што је у директној надлежности Савјета министара, у складу са препорученим мјерама надлежних здравствених институција и уз сагласност власти ентитета Републике Српске и ФБиХ и Брчко Дисктрикта, саопштено је из Савјета министара.

Такође, користимо прилику да апелујемо на све грађане БиХ да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера, а надлежне службе да контролишу њихово спровођење“, навео је предсједавајући Савјета министара.

Форто је у четвртак упутио писмо предсједавајућем Савјета министара и ентитетским премијерима Радовану Вишковићу и Фадилу Новалићу од којих је затражио реакцију, односно „преузимање одговорности за управљање до сада највећом кризом у БиХ изазваном ширењем корона вируса“.

Он је навео да „посебно забрињава чињеница да у овако драматичној епидемиолошкој ситуацији и даље не постоји никаква контрола улаза у БиХ“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар