Вијести Федерација/БиХ

Турковић: Чим се неколико реченица усклади са Писмом немјере – неће бити проблема

ТВРДИ ДА ЊЕН ПРИЈЕДЛОГ НИЈЕ БИО НАПИСАН У ИСТОЈ ФОРМИ КАО „ПИСМО“

МИНИСТАР спољних послова у Савјету министара Бисера Турковић изјавила је да је на сједници Савјета министара била против Одлуке о повлачењу средстава Инструмента за брзо финансирање (РФИ) Међународног монетарног фонда (ММФ) јер њен приједлог није написан у истој форми као у Писму намјере.

Турковићева је изјавила да је, како каже, спорно пар реченица у приједлогу ове одлуке које нису идентичне као оне које су наведене у Писму намјере.

„Оног часа када се усагласи тих пар реченица, односно када се оне пренесу у одлуку, нема никаквих проблема да она буде усвојена“, рекла је Турковићева и додала да се то може урадити у току данашњег дана, јер се и раније дешавало да у току дана буду двије сједнице Савјета министара.

Савјет министара није усвојио Одлуку о повлачењу средстава инструмента за брзо финасирање од ММФ-а, а против ове одлуке поред Турковићеве, гласао је и министар одбране Сифет Поџић, док је министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић био уздржан.

С обзиром да за изгласавање одлуке није било ниједног гласа из реда бошњачког народа, чиме је онемогућено усвајање одлуке од Савјета министара, није могуће повући финасијска средства у износу од 330 милиона евра која је ММФ одобрио за борбу против вируса корона.

Средства су требала да буду оперативна сутра, након што Савјет министара усвоји ову одлуку а Централна банка упути захтјев за исплату ММФ-а.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар