Вијести

Тужилаштво наредило истрагу поводом напада на новинара БН Владимира Ковачевића

УВИЂАЈ ОБАВИЛА ДЕЖУРНИ ТУЖИЛАЦ ДРАГАНА ЛИПОВЧИЋ СА ПРИПАДНИЦИМА ПУ БАЊАЛУКА
  • Полицијска управа Бањалуке навела да је синоћ око 20.45 часова добила пријаву да су два маскирана лица у Улици Бановић Страхиње физички напала новинара В. К. којем су нанесене тешке повреде главе

ДЕЖУРНИ тужилац Драгана Липовчић наложила је да се предузму све потребне истражне радње и мјере на откривању и проналаску нападача на Владимира Ковачевића, новинара БН ТВ, те утврђивању свих околности овог догађаја.

То је потврђено из Окружног јавног тужилаштва Бањалука, након што су синоћ у овом граду Ковачевића брутално шипкама претукла двојица мушкараца.

Напад се одиграо у Улици Бановић Страхиње, око 20.45 часова, а нападачи још нису идентификовани.

Увиђај је обавила тужилац Драгана Липовчић, заједно са припадницима Полицијске управе Бања Лука.

„На лицу мјеста су изузети трагови који ће бити предмет вјештачења. У току је истрага у вези са овим догађајем“, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Припадници Полицијске управе Бањалука предузимају све мјере и радње на расвјетљавању напада на новинара РТВ БН чији су иницијали В.К. /36/ који се догодио у Бањалуци, саопштено је из ове полицијске управе.

У саопштењу се истиче да су полицијски службеници одмах, у присуству дежурног окружног тужиоца приступили увиђајУ на лицу мјеста који је окончан у ноћним часовима, те да се интензивно предузимају и друге истражне мјере и радње на расвјетљавању овог кривичног дјела.

Из Полицијске управе Бањалука наводе да су синоћ око 20.45 часова припадници те управе поступили по пријави да су два маскирана лица у Улици Бановић Страхиње физички напала новинара В.К. којем су нанесене тешке повреде главе.

Повријеђени је медицински збринут у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске најоштрије осуђује сваки вид насилничког понашања усмјереног према новинарима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар