Вијести Свијет

У Калифорнији се 10.000 ватрогасаца бори против 14 пожара

БРЕНДОН МАКГЛОВЕР ОСУМЊИЧЕН ЗА ПОДМЕТАЊЕ ДЕВЕТ ПОЖАРА, АЛИ ОН ТВРДИ ДА ЈЕ НЕВИН

У ПОЖАРИМА пожарима који се брзо шире у Калифорнији погинуло је шест људи а хиљаде људи су морале да буду евакуисане и ванредно стање је проглашено у неким дијеловима те америчке државе.

Ухапшен је један човјек за кога се сумња да је подметао пожаре.

Према хитној служби гувернера Калифорније око 63.000 хектара је изгорјело у 14 пожара широм Калифорније и 10.000 ватрогасаца је мобилисано да се против њих боре.

Сјеверно од града Рединга, у сјеверној Калифорнији у коме су у четвртак погинула два ватрогасца, од понедјељка је изгорјело 32.700 хектара и уништено 500, а оштећено 75.

Међу страдалима су и двоје дјеце и њихова прабака.

Укупно 38.000 људи евакуисано је из области Шаста а гувернер Калифорније Џери Браун је рекао да се тај пожар не може контролисати.

На југу Калифорније више од 1.300 ватрогасаца бори се с пожаром званим Кранстон који је уништио пет кућа и због кога су затворени путеви и евакуисано 7.000 људи, навела је национална служба за шуме.

Од сриједе гори и национална шума Сан Бернардино, на око 150 километра југоисточно од Лос Анђелеса. Већ је опустошено 5.300 хектара и јуче је био само 17 одсто савладан. Око 4.900 кућа је под пријетњом и три ватрогасца су повријеђена.

Тридесетдвогодишњи Брендон Макгловер ухапшен је убрзо послије избијања тог пожара. Сумња се да је он подметнуо девет пожара у југозападном дијелу округа Риверсајд и у петак ујутру је оптужен по петнаест тачака за подметање пожара.

Он се изјаснио да није крив.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар