Вијести Скупштина РС

У Народну скупштину РС стигао Додиков захтјев за заштиту виталног ентитетског интереса

ТИЧЕ СЕ И СПОРАЗУМА СА МИНИСТАРСТВОМ УНУТРАШЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ САД О ПУТНИЦИМА

У НАРОДНУ скупштину Републике Српске стигао је захтјев српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика за одржавање посебне сједнице у вези са заштитом виталног ентитетског интереса, потврђено је Срни у парламенту Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ упутио је данас у Народну скупштину Републике Српске изјаве друга два члана Предсједништва због којих је покренуо заштиту виталног ентитетског интереса.

Из кабинета српског члана Предсједништва БиХ саопштено је да се заштита виталног ентитетског интереса односи на изјаву о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Меморандума о сарадњи између Министарства безбједности у Савјету министара и Министарства унутрашње безбједности САД о сарадњи у вези са употребом путничких информација и изјаву о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Споразума о учешћу БиХ у програму за међународно оцјењивање ученика (ПИСА) у 2021. години.

У саопштењу је наведено да је захтјев покренут и због изјаве о проглашењу Одлуке о одобравању закључивања Уговора о приступању БиХ Међународном истраживању развоја читалачке писмености ПИРЛС у 2021. години.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар