Вијести

У Српској се повећава број заражених короном, у Бањалуци за – 100 одсто

ДР НЕВЕНА ТОДОРОВИЋ: МОЖЕ БИТИ УГРОЖЕНА И ВАКЦИНАЦИЈА

Невена Тодоровић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

  • Директор УКЦ РС Владо ЂАЈИЋ: „Пацијенти које пошаљемо кући брзо се враћају на лијечење. Апелујемо на грађане да се придржавају мјера, нарочито у затвореном простору“

ПОРАСТ броја новозаражених могао би да угрози процес вакцинације у Републици Српској, речено је након састанка у Влади о погоршању епидемиолошке ситуације, уз напомену да ће бити разматране нове мјере, ако се не буду поштовале постојеће.

Невена Тодоровић, директор Дома здравља, поновила је да се епидемиолошка ситуација у републици Српској погоршала, посебно у Бањалуци јер је раст обољелих у граду на Врбасу – 100 одсто.

Навела је: „Имамо сталан пораст броја пацијената са повишеном температуром. Разболијевају се млађи грађани и развијају теже клиничке слике“.

Истакла је да је примјетно да се грађани не придржавају препоручених мјера.

„Ако се наставимо кретати овим темпом, бојим се да ћемо имати проблема и са процесом вакцинације“, истакла је Тодоровићева.

Директор УКЦ РС, Владо Ђајић, рекао је да су у УКЦ-у дошли до закључка да се повећава број пацијената који захтјевају клиничко лијечење.

„Пацијенти које пошаљемо кући се брзо враћају на лијечење. Апелујемо на грађане да се придржавају мјера, нарочито у затвореном простору“, рекао је Ђајић.

Директор Института за јавно здравство РС Бранислав Зељковић је рекао да се морају модификовати мјере.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар