Вијести Скупштина РС

Валентина Матвијенко говориће 24. априла на свечаној сједници Народне скуштине РС

ПРЕДСЈЕДНИЦА ЈЕ ГОРЊЕГ ДОМА РУСКОГ ПАРЛАМЕНТА СТАЛНИ И ЧЛАН САВЈЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ РФ

КОЛЕГИЈУМ Народне скупштине Републике Српске једногласно је данас утврдио да ће Свечана сједница Народне скупштине Републике Српске бити одржана у уторак, 24. априла 2018. године са почетком у 13.50 часова када ће се народним посланицима и гостима обратити предсједница Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације, Валентина Матвијенко.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић информисао је чланове Колегијума да су на Свечану сједницу позвани као гости сви посланици из Републике Српске у оба дома парламента БиХ, лидери парламентарних политичких партија које имају сједиште у Републици Српској и друге високе званице.

Према Протоколу посјете Матвијенко са сарадницама, прије почетка Свечане сједнице, у 13.15 часова разговараће са руководством Народне скупштине Републике Српске.

Валентина Матвијенко се на функцији предсједнице Савјета Федерације Горњег дома Федералне скупштине Руске Федерације налази од септембра 2011. године.

Прије ове функције Матвијенко је обављала дужност губернатора Санкт-Петербурга, а вршила је и функцију замјеника предсједника Владе Руске Федерације.

Стални је члан Савјета безбједности Руске Федерације.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Svecana-sjednica-Parlamenta-Srpske-24-aprila-gost-Valentina-Matvijenko/474760

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар