Вијести Свијет

Вархељи: Ситуација са мигрантима на Западном Балкану може се промјенити

ЕУ ПОЈАЧАВА ЗАШТИТУ СВОЈИХ СПОЉНИХ ГРАНИЦА – ВРАЋАЋЕ ОДЛУЧНИЈЕ У ЊИХОВЕ ЗЕМЉЕ
  • Појачали смо ресурсе ЕУ издвојене из буџета за западни Балкан за 60 одсто, на 355 милиона евра, како бисмо подржали овај процес и направили промјену тока миграција, као и да бисмо јасно ставили до знања да нема будућности за илегалне мигранте и кријумчаре људима

СИТУАЦИЈА са миграцијама на западном Балкану могла би да се промијени, захваљујући одлукама Конференције ЕУ о миграцијама у Бечу, изјавио је европски комесар за проширење и сусједску политику Оливер Вархељи.

Он је након конференције рекао за мађарске медије да су донесене одлуке о начинима заустављања илегалне миграције, укључујући заштиту граница и враћање илегалних миграната у земље из којих су првобитно кренули.

– Појачали смо ресурсе ЕУ издвојене из буџета за западни Балкан за 60 одсто, на 355 милиона евра, како бисмо подржали овај процес и направили промјену тока миграција, као и да бисмо јасно ставили до знања да нема будућности за илегалне мигранте и кријумчаре људима – напоменуо је Вархељи.

Међународни центар за развој миграционе политике одржао је шесту годишњу конференцију у Бечу.

Сви догађаји били су усредсређени на притисак миграција на Европу, а учесници су ове године разговарали о начинима изградње и јачања миграционог партнерства са сусједима Европе, пише лист „Хангари тајмс“.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар