Вијести

„Ветерани Српске“: Министар Мектић се дружи са Зејдом, сметају му сами српски ветерани

ДУШКО ВУКОТИЋ: „ДРАГАН МЕКТИЋ ЈЕ НАЈВЕЋА ПРЕТЊА БЕЗБЕДНОСТИ БиХ“
  • Мектић показивао фотографије униформисаних и наоружаних припадника „Србске части“, а Вукотић фотографију из теретане, на којој је миниситар Мектић са Зејдом Дукменићем, припадником некадашње јединице тзв. Армије БиХ „Црни лабудови“
  • Па нагласио: „Ветерани немају ништа против Зејда ни против „Црних лабудова“. Чак нам не смета то што облаче униформе након рата јер повеља УН то дозвољава ратним ветеранима у целом свету. Али, питамо због чега Мектићу сметају само ратни ветерани РС и њихове мирнодопске унифоме!? Зашто му смета то што су момци из „Србске части“ обукли наше униформе да би се сликали за Дан Републике?!“

ПРЕДСЕДНИК Удружења „Ветерани Републике Српске“ Душко Вукотић тврди да је министар безбедности БиХ Драган Мектић највећа претња по безбедност БиХ.

– Зашто? Он јесте министар, али је измишљеном причом о „Србској части“ и паравојним формацијама, из вероватно њему познатих разлога, створио такве тензије да су се усијале друштвене мреже, да се ствара нетрпељивост међу етничким групама, без икакве потребе – рекао је Вукотић на конференцији за новинаре у Бањалуци – другој по реду за два дана колико траје препуцавање с Мектићем.

Поручио је Мектићу да се позабави, како је рекао, највећим безбеднсоним изазовом у БиХ тако што ће испитати ко купује плацеве на тзв. „зеленој трансверзали“ између Сарајева и Трнова. Вукотић није открио о коме се ради, али су медији раније извештавали да некретнине у том делу БиХ купују Арапи.

Новинарима је поделио „анализу“ свих досадашњих терористичких напада у БиХ како би показао да ни у један од њих нису биле умешане групе попут „Ветерана“ или „Србске части“.

-„Србску част“ бранимо зато што са њима имамо споразум о сарадњи, зато што смо их ми позвали на прославу Дана Републике Српске и зато што желимо да отклонимо сваку сумњу о лошим намерама – објаснио је Вукотић.

Као што је Мектић на конференцији за медије показивао фотографије униформисаних и наоружаних припадника „Србске части“, Вукотић се послужио истом методом. Показао је већ познату фотографију из теретане, на којој је минситар Мектић са Зејдом Дукменићем, припадником некадашње јединице тзв. Армије БиХ „Црни лабудови“.

– Ветерани немају ништа против Зејда ни против „Црних лабудова“. Чак нам не смета то што облаче униформе након рата јер повеља УН то дозвољава ратним ветеранима у целом свету. Али, питамо због чега Мектићу сметају само ратни ветерани РС и њихове мирнодопске унифоме!? Зашто му смета то што су момци из „Србске части“ обукли наше униформе да би се сликали за Дан Републике?! – рекао је Вукотић.

Фото: Дејан Божић / РАС Србија Душко Вукотић

На питања новинара шта сада мисли о председнику РС Милораду Додику, кога је на протестима 2014. називао разним погрдним именима, и да ли га политичари злоупотребљавају за своје сукобе, Вукотић је одговорио да Додик као председник добро брани суверенитет РС. О Додику, као председнику партије, није желео да говори.

Вукотић тврди да су и опозиционари у то време покушали да га злоупотребе за своје циљеве, али сматра да су протести имали ефекат јер је у РС почело да се прича о положају српског борца.

https://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/vukotic-uzvraca-mekticu-ministar-bezbednosti-je-najveca-pretnja-po-bezbednost-bih/72c69w7

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар