Вијести РС и матица

Виши суд у Београду осудио Миру Марковић на годину дана затвора

УТВРДИО ДА ЈЕ УТИЦАЛА ДА СЕ ДОДИЈЕЛИ СТАН ИЛОНИ ПЕШИЋ, ДАДИЉИ ЊЕНОГ УНУКА
  • Генерално тужилаштво Руске Федерације 2010. године саопштило да она у тој држави ужива статус политичке избјеглице и да не може да буде ухапшена по потјерници српског Интерпола, која је расписана за њом 2005. године и још је на снази

ВИШИ суд у Београду осудио је данас на годину дана затвора некадашњу предсједницу ЈУЛ-а Мирјану Марковић поводом оптужби да је утицала на чланове владине комисије за изврше незакониту додјелу државних станова 2000. године.

Истом пресудом некадашња секретарка Владе Србије Живка Цица Кнежевић осуђена је на годину и по дана затвора, а тадашњи директор Дипос-а Милош Лончар на годину дана због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја, а Марковићева јер их је подстрекавала на извршење тог дјела.

Марковићева је осуђена у одсуству јер је недоступна правосудним органима Србије и за њом је 2005. године расписана међународна потјерница.

Суд је због тога оставио на снази рјешење о одређивању притвора од 17. априла 2003. године.

Ова првостепена пресуда донијета је након скоро 15 година од покретања кривичног поступка.

Осуђени, њихови браниоци, као и тужилаштво имају право да на ову одлуку суда уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Генерално тужилаштво Руске Федерације 2010. године саопштило да она у тој држави ужива статус политичке избјеглице и да не може да буде ухапшена по потјерници српског Интерпола, која је расписана за њом 2005. године и још је на снази.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар