Вијести РС и матица

Вучић и Боцан-Харченко: Од посебне је важности примјена споразума о ЗСО

ОЧЕКУЈУ ВИШЕ ПОСЈЕТА ДА БИ ПУТИНОВА БИЛА ПРИПРЕМЉЕНА НА НАЈБОЉИ НАЧИН
  • Изразили наду да ће околности ускоро дозволити да се обје земље у потпуности посвете остваривању заједничких планова о сарадњи у различитим областима

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка.

Са њим је разговарао о актуелним питањима српско-руских односа и билатералне сарадње, посебно о реализацији конкретних договора и заједничких пројеката.

Двојица саговорника су изразила наду да ће околности ускоро дозволити да се обје земље у потпуности посвете остваривању заједничких планова о сарадњи у различитим областима.

Такође су изразили очекивање да ће омогућити учесталије међудржавне контакте и размјену посјета на високом нивоу, како би најављена посејта председника Путина била припремљена на најбољи начин.

Вучић и Боцан-Харченко су разговарали о току дијалога Београда и Приштине, посебно о несталим и интерно расељеним лицима, као и о економији.

Двојица саговорника су се сагласила да би било од суштинске важности да буду примјењени и претходно постигнути споразуми између Београда и Приштине, посебно они који се тичу Заједнице српских општина.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар