Вијести РС и матица

Вучић приредио радну вечеру ЕУ-комесару Вархељију

ОН ПОХВАЛИО СРБИЈУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈЕ – ПОСЈЕТИО ИНСТИТУТ „БАТУТ“
  • Оливер ВАРХЕЉИ: Вријеме да ЕУ захвали Србији, не само на томе што је организовала успјешну кампању за вакцинацију већ и зато што није заборавила регион којем је доставила 100.000 доза. Сада је на нама да се одужимо и вратимо дио вакцина. Сигуран сам да такав гест Београда цијени не само регион и већ и читав европски континент 

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се са европским комесаром за сусједску политику и проширење Оливером Вархељијем.

Приредио му је радну вечеру.

Главне теме биле су – како је Вучић најавио – „европске интеграције, напредак Србије у области владавине права и још снажнија економска подршка расту српске привреде“.

Вархељи је претходно са министром за европске интеграције Србије Јадранком Јоксимовић посјетио Институт „Батут“ и предао донацију ЕУ од 1.200 вакцина Фајзер-Бајонтек.

Вархељи је у Београду апеловао на све грађане да се вакцинишу и нагласио да ЕУ жели да помогне региону да стекне отпорност и да ће у том циљу Западни Балкан добити 651.000 вакцина, од којих ће Србији припасти 36.000.

„ЕУ ће у наредном периоду бити фокусина на главно питање грађана – када могу да се вакцинишем и зато ћемо помоћи региону да стекне отпорност“, рекао је комесар током обиласка Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Вархељи је прецизирао да је поменута 651.000 вакцина за регион – додатна количина на Ковакс испоруку од скоро милион доза за западни Балкан.

Вархељи је рекао да је вријеме да ЕУ захвали Србији, не само на томе што је организовала успјешну кампању за вакцинацију већ и зато што није заборавила регион којем је доставила 100.000 доза.

„Сада је на нама да се одужимо и вратимо дио вакцина. Сигуран сам да такав гест Београда цијени не само регион и већ и читав европски континент“, рекао је Вархељи.

Сви треба да будемо вакцинисани, то је једини начин да ставимо тачку на пандемију која ломи и економију и наше животе, рекао је ЕУ-комесар.

„Жао ми је што вас узнемиравам на велики празник, али пандемија и борба против корона вируса не могу да чекају и мислио сам да је најважније да донесемо вакцине за цијели регион, прво у Србију, као најуспјешнију земљу региона у процесу вакцинације“, рекао је Вархељи и подсјетио да је ЕУ уз цијели регион од самог почетка пандемије, од пружања финансијске помоћи, набавке контејнера за тестирање, фрижидера за вакцине, амбулантних возила…

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар