Вијести Свијет

Заев сумњичи Мицкоског да је помогао Груевском да напусти Македонију

ГЛАВНИ `АМЕРИКАНАЦ` У СКОПЉУ ПОКУШАВА ДА У СВЕ УПЕТЉА И ОРБАНА И ВУЧИЋА

АМЕРИЧКИ премијер у Македонији – Зоран Заев – изјавио је да сумња да је лидер опозиционе ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски умијешан у бјекство бившег премијера Николе Груевског у Мађарску.

Он је у интервјуу кабловској Телевизији 24 објаснио да те своје сумње темељи у нејасноћама и тајности у сусретима Мицкоског са премијером Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Србије Александром Вучићем непосредно пред бјекство Груевског, али и да не може да тврди да су у тим сусретима разговарало и о том бјекству.

„Сви знају да је бјекство помогнуто споља. Мицкоски је посјетио Вучића и Орбана и није објавио о чему су разговарали. Зашто је чекао да се Вучић врати из Турске? Мицкоски није објавио ништа и после тога се десило ово. Сумњам да је умијешан на основу информација којима располажем“, рекао је Заев.

Премијер Македоније је рекао и да је сумњао да ће Груевски да побјегне и да је било таквих индиција, али да није било конкретних информација како би се то десило.

Заев је поновио своје увјерење да министар унутрашњих послова Оливер Спасовски није одговоран за бјекство Груевског, истичући да је МУП дјеловао у складу са овлашћењима и дозвољеним законским оквирима.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар