Вијести Свијет

Захарова: Резолуција 1244 није укинута – она одређује позицију Русије према косовском питању

„РЈЕШЕЊЕ КОЈЕ БУДЕ ДОГОВОРЕНО ТРЕБА ДА ОДГОВАРА НАРОДУ СРБИЈЕ“

РУСИЈА у рјешавању косовског питања полази од међународног права и од тога да рјешење треба да одговара народу Србије, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

На редовној конференцији за новинаре, коментаришући изјаву косовског предсједника Хашима Тачија послије сусрета с руским предсједником Владимиром Путином у Паризу да позиција Русије у односу на Приштину треба да буде промијењена, указала је:

„Данас је на снази резолуција Савјета безбједности УН, коју нико није укинуо, и она и одређује позицију Русије у односу на косовско решење. Ми се ослањамо на то, али при том схватамо да се воде преговори између двије стране и при том смо не једном саопштили да формирамо своју позицију и на основу и међународног права и наравно, полазећи од тога да одлуке које могу бити донешене, треба да одговарају интересу народа Србије”, рекла је Захарова, јавља агенција Бета.

Она је додала да је „формула довољно универзална”, и да, према томе, „не треба тражити друге рецепте да би Русија промијенила своју позицију”.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар