Вјере Главно

Додик: Да није било СПЦ – српски народ не би опстао

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ РАЗГОВАРАО СА ЕПИСКОПОМ ЈЕФРЕМОМ
  • ЈЕФРЕМ: Велики мисле да могу много, али не могу све. Овдје се говори аргументима љубави, доброте, пажње према свим људима и народима за разлику од онога што се данас види у свијету гдје се аргументи не виде, љубави нема и говори се само аргументима силе

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је поносан на српски народ који је посвећен Бадњем дану и Божићу и окупља се око Српске православне цркве.

Послије божићног пријема код Његовог преосвештенства епископа бањалучког Јефрема, у Владичанском двору у Бањалуци, Додик је рекао да су и Бадњи дан и Божић празници наше вјере и доказ нашег постојања.

Он је истакао да је Божић празник мира и окупљања српског народа у кругу породице, пријатеља, вјере, СПЦ.

– Промовишемо љубав не само унутар нас, већ и према другима, различитима – додао је Додик.

Додик је истакао да је заједништво у празнику, у Бадњем дану и Божићу, јер је окупљање и заједништво и смисао наше вјере. Најрадоснији хришћански празник, наглашава Додик, објашњава живот и наше постојање.

– Поносан сам на наш народ у Републици Српској и у цјелини на српски народ, који је посвећен Бадњем дану и Божићу, те се окупља око СПЦ“, рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Да није било СПЦ, напоменуо је Додик, српски народ не би опстао, појаснивши да је само Црква могла да спаси наше писмо, језик и крсну злаву у вријеме вишевјековне владавине Отоманске империје, која је била усмјерена против Срба и православља.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем је рекао да је Божић веома значајан празник и доноси спасење људском роду, јер Бог, који је свемоћан, показује своју снагу кроз љубав.

– Исус Христос је као један од људи привео људски род спасењу, односно измирењу палог човјека у гријех са Богом који је вјечан – додао је владика.

Епископ је указао на то да је пораз демократије у 21. вијеку, да нема аргумената правде и закона, већ аргумент силе.

Овдје се, каже, говори аргументима љубави, доброте, пажње према свима људима и народима за разлику од онога што се данас види у свијету гдје се аргументи не виде, љубави нема и говори се само аргументима силе.

– Велики мисле да могу много, али не могу све – рекао је владика.

Он је указао на то да је моћ овога свијета веома малог домета, због чега је важно ићи аргументом доброте, љубави и поштења, јер ће љепота и доброта спасити свијет.

– Ако се не вратимо тим вриједностима, више човјек човјеку неће бити брат, већ вук – напоменуо је владика Јефрем.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар