Вјере Главно

Додик: Патријарх Порфирије треба да обезбиједи добру сарадњу СПЦ и држава – Србије и Српске

ПОЖЕЛИО ДА НОВИ ПОГЛАВАР СПЦ ПРОДУЖИ И ОБЕЗБИЈЕДИ ЈЕДИНСТВО ЦРКВЕ

СРПСКИ члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је посебна част данас бити у Београду када Српска православна црква (СПЦ), српски народ и српске државе добијају новог патријарха, Његову светост Порфирија који својим дјеловањем треба да продужи и обезбиједи јединство СПЦ.

„Његова светост дјеловањем треба да обезбиједи добру сарадњу СПЦ и држава – Србије и Републике Српске. Потпуно сам увјерен да ово имамо у капацитету новог патријарха“, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да је дошао у Београд да у своје и у име своје породице, те људи које представља, патријарху српском пожели велики успјех у раду.

„Ставићу се на располагање да у том раду помогнем и да обезбиједимо да поруке свих људи који воде српски народ буду усмјерене ка очувању мира, јединства и потребе за развојем“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, веома је важно да је СПЦ на миран начин прошла период избора новог патријарха.

„Избор је био веома ефикасан, уз велико јединство епископа. Честитам свима на добром и ваљаном послу“, рекао је Додик.

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је данас у бесједи након устоличења у Саборном храму у Београду, да жели да Света Српска православна црква свугдје живи пуним плућама и да сваки православни хришћанин живи истинску слободу у Господу Христу, те да јеванђељске вриједности буду свакодневица свих православних.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар