Вјере

Додик: Српски народ у Црној Гори не тражи ништа друго него да буде равноправан

РАЗГОВАРАО СА МИТРОПОЛИТОМ ЈОАНИКИЈЕМ У МАНАСТИРУ ЖДРЕБАОНИК КОД ДАНИЛОВГРАДА
  • Српски члан Предсједништва БиХ: Митрополит Јоаникије је диван човјек и важан човјек српске православне вјере и Цркве у Црној Гори

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да српски народ у Црној Гори не тражи ништа друго него да има равноправан статус и да је Српска православна црква показала да може да окупи и на неки начин избори свој друштвени статус, а да је на другим људима који се баве политиком да обезбиједе политички статус Цркве.

Додик се састао данас у манастиру Ждребаоник код Даниловграда са митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем, а новинарима у Требињу рекао је уочи састанка да је митрополит диван човјек и важан човјек српске православне вјере и Цркве.

– Добио сам позив да будем на устоличењу, али смо из познатих разлога одлучили сви ми да не долазимо да не буде нека спекулација којој су неки склони – нагласио је Додик.

Он је додао да му је част да разговара са митрополитом Јоаникијем.

– Одлазим у манастир да попричамо о свему, да видимо шта ми можемо помоћи и да му захвалим за истрајност, човјеку који несумњиво остаје у оквиру онога што је српска православна вјера и Црква и то је сада најважније – рекао је Додик.

Он је навео да је српски народ у Црној Гори годинама и деценијама био потлачен на начин да је био потпуно дезавуисан.

– Тамо се и не тражи ништа друго него да имамо равноправан статус. Црква је показала да може да окупи и да на неки начин избори свој друштвени статус. А на другим људима који се баве политиком је да обезбиједе политички статус Цркве у Црној Гори – истакао је Додик.

Владика Јоаникије устоличен је 5. септембра у Цетињском манастиру, а у трон митрополита црногорско-приморског увео га је Његова светост патријарх српски Порфирије.

Манастир Ждребаоник је манастир Српске православне цркве који се налази на лијевој обали ријеке Зете у Секулићима, надомак Даниловграда. Посвећен је Светом Архангелу Михаилу и припада Митрополији црногорско-приморској.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар