Вјере Главно

Иринеј: Нисмо упознати са детаљима договореног у Вашингтону – знамо само објављено у штампи

ПОГЛАВАР СПЦ НАГЛАСИО ДА СУ СТАВОВИ ЦРКВЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ – ДОБРО ПОЗНАТИ

ПАТРИЈАРХ српски Иринеј каже да још није довољно упознат са детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцијени да ли ће обезбиједити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и вјерника.

– Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање – навео је патријарх Српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

Иначе, истиче патријарх Иринеј у одговору агенцији, јавности је већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је предсjедник Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука које се тичу СПЦ, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских вjерника.

Танјуг је упутио патријарху и питање да ли вjерује да ће ауторитет моћне државе попут САД гарантовати поштовање договора и да ли је са предсjедником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савjет?

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар