Вјере Главно

Јоаникије: Ђукановићева власт је протјеривањем Божовића показала да јој нема лијека

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ НОВА ВЛАСТ ОТКЛАЊАТИ ДЕЦЕНИЈСКЕ ЗЛОКОБНЕ ПОДЈЕЛЕ У НАРОДУ
  • „Одлазећа власт имала је намјеру да подигне тензије и продуби подјеле у свим слојевима црногорског друштва, нарочито међу браћом православне вјере, као и да изазове реципрочне мјере Србије да би се медијском лармом у региону посијало што више отрова и братске мржње“

ЕПИСКОП будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске, Јоаникије, изјавио је да је одлазећа власт Црне Горе одлуком да протјера амбасадора Србије Владимира Божовића имала вишеструку злу намјеру, чиме је показала да јој нема лијека.

Владика је навео да је власт имала намјеру да подигне тензије и продуби подјеле у свим слојевима црногорског друштва, нарочито међу браћом православне вјере, као и да изазове реципрочне мјере од Србије да би се медијском лармом у региону посијало што више отрова и братске мржње.

„Овим потезом одлазећа власт, као и небројено пута до сада, показала је да јој лијека нема, осим ако се неко од њених припадника једнога дана покаје. Дај Боже“, рекао је владика Јоаникије.

Он је изразио наду да ће нова, демократски изабрана власт Црне Горе, чим званично преузме одговорност, иако ће наслиједити велике и нагомилане проблеме, посветити пуну пажњу измирењу завађених и отклањању злокобних вишедеценијских подјела у народу, објављено је на сајту Епархије будимљанско-никшићке.

„Молећи се Богу за спасење свих, вјерујућих и невјерујућих, разумних и неразумних, позивамо сав вјерујући народ у Црној Гори да у овим данима многоструких искушења и повишених тензија умножи своје молитве за мир, разумијевање, суздржаност и превазилажење погубних пођела међу браћом и братским државама“, навео је владика Јоаникије.

Свим православним хришћанима владика је пожелио да божићни пост, који је тек почео, донесе душевно и тјелесно здравље и духовно просвјетљење од извора вјечне свјетлости Богомладенца Христа, да би сви живјели у међусобној слози и љубави са свим људима добре воље.
(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар