Вјере Главно

Јоаникије измирио Кривокапића и лидере Демократског фронта

ФРОНТ ЋЕ ПОДРЖАТИ БУЏЕТ, А ПРЕМИЈЕР ОТВОРИТИ ПРОЦЕС РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ВЛАДЕ
  • Лидер Нове српске демократије Андрија МАНДИЋ (имајући у виду митрополитову улогу): „Вечерас сте свима нама послали јасне поруке, а ми желимо у том духу заједништва да наставимо наше односе који су у једном периоду били нарушени

ПОДГОРИЧКИ дневни лист „Побједа“, који је и даље под контролом дукљанско-монтенегринског блока Мила Ђукановића, објавио је да је нови Митрополит црногорско-приморски СПЦ Јоаникије посредовао у нагодби између Здравка Кривокапића и Демократског фронта која подразумева да ДФ гласа за буџет, а да премијер заузврат отвори преговоре о реконструкцији Владе.

Исти лист тврди да му је „више извора потврдило да је Демократски фронт напрасно промијенио став о буџету на притисак митрополита Јоаникија.

И навео: „Договор је да ДФ гласа за буџет, а након тога су добили чврсто обећање да ће бити преговора о реконструкцији Владе”.

Да ће ДФ гласати за буџет, саопштио је један од његових лидера Милан Кнежевић, који је, гостујући у емисији ,,Аргументи“ на РТЦГ, потврдио да ће посланици те политичке групације подржати тај документ иако не буду усвојени њихови амандмани.

Договор је постигнут за време свечане вечере у Храму Христовог васкрсења у Подгорици, којој су присуствовали предсједник Владе Здравко Кривокапић и сви лидери парламентарне већине, осим Дритана Абазовића.

Јоаникије је инсистирао да (Андрија) Мандић у свечаној здравици позове на `братски договор` и престанак сукоба на релацији премијер – лидери Демократског фронта, који је довео нову владу на ивицу опстанка” пише Побједе“ уз тврдњу да јој је то пренио један од  присутних на вечери.

Договор да Јоаникије посредује у сукобу, потврдио је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић:

“Вечерас сте свима нама послали јасне поруке, а ми желимо у том духу заједништва да наставимо наше односе који су у једном периоду били нарушени. Односи са онима који се баве политиком и доносе одлуке у име народа”,казао је Мандић, који се на молбу митрополита Јоаникија обратио током вечере.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар