Вијести Вјере

Кардинал Пуљић напунио 75 година и понудиће своју оставку папи

ТВРДИ ДА ЈЕ КАТОЛИЧКОЈ ЦРКВИ У БиХ ПОТРЕБАН „УНУТАРЊИ ПРЕУСТРОЈ“

НАДБИСКУП врхбосански кардинал Винко Пуљић понудиће папи Фрањи оставку на функцију коју обавља посљедњих неколико деценија, пише Хина.

Наиме, Пуљић је прошле седмице напунио 75 година и устаљена је пракса у то доба поглавару Католичке цркве понудити функцију на располагање.

„Моје је дати Папи своју оставку а што ће он урадити то стварно не знам“, казао је кардинал Пуљић у интервјуу за католички портал „Недјеља.ба“.

Кардинал Пуљић је рекао да је Црква у БиХ сада пред изазовом прилагођавања новим захтјевима времена додајући да то значи и њен унутарњи преустрој.

У разговору за поменути портал, истакао је да је БиХ домовина и Хрвата који у њој живе, додајући како је држава „историјска стварност коју није нико измислио“, а хрватски народ је за њен опстанак „јасно дао глас и на референдуму о независности из 1992. године“.

Додао је да је и током рата одлучио да остане у Сарајеву јер је желио да охрабри народ и вјернике преживјевши при том различите опасности али и позиве да напусти главни град БиХ.

Моја је реакција на те позиве била врло јасна: никуд не идем и због тога се нисам покајао, рекао је кардинал Пуљић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар