Вјере

Митрополија: Најбучнији у групи која је напала свештеника Радовића у Бару био младић-муслиман

НИШТА НИЈЕ СЛУЧАЈНО: ВЛАСТ ИМА СМИШЉЕН И ОПАСАН ПЛАН ОБРАЧУНА СА ПРАВОСЛАВНОМ ЦРКВОМ

Никола Радовић

  • Поступци власти Црну Гору претварају у државу налик тоталитаризму Енвера Хоџе. Напад на свештеника Николу Радовића испред Парохијског дома у Бару показује да је безбједност епископа и свештеника у Црној Гори озбиљно угрожена. Псовали су му псују српску мајку и пријетили, помињући да попови убрзо више неће моћи да се шетају по Црној Гори
  • Чињеница да је најбучнији у тој групи био младић исламске вјероисповијести показује сву неозбиљност и неодговорност, на првом мјесту предсједника Ђукановића и премијера Марковића који цртањем мета владикама и свештеницима стварају амбијент који, надамо се, нико у Црној Гори не жели
  • Престаните са гоњењем Цркве, епископа, свештенства и вјерујућег народа. Уз молитву да се литије што прије врате, јер се кроз њих очигледно исцјељује ово друштво од међусобне мржње и пакости, поручујемо још јаче и гласније – Не дамо светиње!

ВЕЋ мјесецима траје отворена кампања против Цркве, епископа, свештенства и вjерујућег народа у Црној Гори.

Антиуставни и нецивилизaцијски закон о слободи вјероисповијести био је јасан и конкретан корак којим се владајућа већина отворено декларисала као антихришћанска, нарочито антиправославна.

Доба коронавируса је показало да је власт и богоборна и да јој ништа није свето.

Затварање православних храмова, полицијске опсаде, забрањивање вјерницима да улазе у њих, спречавање свештеника у обављању својих вјерских обреда и на крају хапшење и притварање свештеника и владике су поступци који Црну Гору полако претварају у државу која више личи на тоталитаризам Енвера Хоџе него на савремену и демократску државу.

Обраћања најодговорнијих људи у држави само су потврдила да све ове акције нијесу производ случајности и некоординације, већ смишљен и опасан план обрачуна са Православном Црквом.

Последњи догађај од синоћ када је нападнут свештеник Никола Радовић испред Парохијског дома у Бару показује да је безбједност епископа и свештеника у Црној Гори озбиљно угрожена. Свештенику Николи је група младића дошла испред дома, почела да урличе, виче, пријети. То је изазвало узнемирење нарочито код мале дјеце и супруге.

На молбу оца Николе да се разиђу и иду својим путем, почели су да му псују српску мајку и да му пријете, помињући да попови убрзо више неће моћи по Црној Гори да се шетају.

Ако томе додамо да је најбучнији из те групе био младић исламске вјероисповијести, онда видимо сву неозбиљност и неодговорност, на првом мјесту предсједника Ђукановића и премијера Марковића који цртањем мета владикама и свештеницима стварају амбијент који, надамо се, нико у Црној Гори не жели.

Није ли ово плод Ђукановићеве злонамјерне и нетачне констатације да “Црква увози свештенике”?

Случај је пријављен полицији.

Оштро протестујући и осуђујући овакво понашање власти и њихових присталица, позивамо све у држави, а нарочито оне који су најодговорнији, да престану са гоњењем Цркве, епископа, свештенства и вјерујућег народа, уз молитву да се литије што прије врате, јер се кроз њих очигледно исцјељује ово друштво од међусобне мржње и пакости.

Одлучни да истрајемо на путу Божијем, ходећи стазама Светих Божијих људи, уздајући се у њихову помоћ поручујемо још јаче и гласније – Не дамо светиње!

(саопштење Митрополије црногорско-приморске)

https://mitropolija.com/2020/05/22/mitropolija-crnogorsko-primorska-prestanite-sa-gonjenjem-crkve-ne-damo-svetinje/

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар